گورخرماهی میتواند به انسان کمک کند تا به مریخ برسد
از: پروفسور گری هاردیمن، دکترای علوم زیستی از دانشگاه کوئین، بلفاست
خواب زمستانی و سفر فضایی
سفر انسان به نقاط دورتر منظومه شمسی چالش بزرگی است. سفر به مریخ بین شش تا نه ماه طول میکشد، در حالی که سفر به زحل حدود هفت سال طول میکشد. پروفسور هاردیمن میگوید این زمان طولانی باعث تنش روانی و دشواری در تأمین غذای کافی و اکسیژن و آب در دوران دور بودن از زمین میشود.
اگر ما بتوانیم کاری کنیم که فضانوردان در طول این سفر طولانی به خواب زمستانی بروند، این مشکلات حل میشود. برای مثال، فعالیت مغزی فرد هم در خواب زمستانی کاهش پیدا میکند که خود باعث کاهش تنش روانی میشود. تغییر سوختوساز بدن باعث میشود به غذا و اکسیژن و آب کمتری نیاز پیدا کنیم و همچنین باعث میشود ماهیچههای بدن بر اثر تششعات و پرتوها و بیوزنی تحلیل نرود.
پژوهشگران روی گورخرماهی در این زمینه پژوهش میکنند، گونهای که خواب زمستانی مشابهی دارد.
فایده آن برای پیشگامان فضا
پروفسور هاردیمن میگوید: "در برنامهٔ آرتمیس ناسا قرار است اولین زن فضانورد در سال ۲۰۲۴ به ماه فرستاده شود. همچنین قرار است که در سال ۲۰۲۸در کرهٔ ماه برای پیشبرد فناوری فرستادن انسان به کرهٔ مریخ تا سال ۲۰۳۰، ایستگاه فضایی ساخته شود".
"میبینیم که با پیشرفت و دسترسی انسان به ورای کره زمین اهمیت زیادی دارد که اقدامات و شیوههای جدید هم طوری بهبود پیدا کند که تضمینکننده بهترین وضعیت برای سلامتی انسان باشد".
نظرات