بهناز بانی‌راد
بهناز بانی‌راد

بهناز بانی‌راد هستم. متولد ۹ بهمن ۱۳۶۶ در تهران. باستان‌شناس، ایر...

شکمگردی در ترکیه

3 سال قبل


شاید یکی از بهترین تجربیاتی که سفر دور ترکیه برای من داشت این بود که با فرهنگ اصیل ترک‌ها، نه چیزی که فقط در استانبول یا آنتالیا به روز رسانی شده آشنا بشم. یکی از جالب‌ترین غذاهای سنتی ترکیه «تَستی کباب» ه. یه چیزی مثل دیزی خودمونه. یه چیزی مث همون «تاجین مراکشی». ینی مواد داخلش خیلی سلیقه‌ایه. ولی بخاطر سنت پختش اهمیت داره. گوشت یا مرغ رو با ادویه‌های مختلف داخل ظرف سفالی می‌ریزن. درش رو با خمیر نون می‌بندن و می‌ذارم توی کوره‌ی ذغالی. و برای سِرو ش هم کوزه رو می‌شکونن.

«گُزلَمه» غذای محبوب من بود. اگه به کردستان سفر کرده باشین و کلانه رو امتحان کرده باشین باید گزلمه رو هم دوست داشته باشین. نان ساجی که با پنیر و سبزی پر میشه و روش با کره محلی پوشیده میشه. قیمت ارزونی داره و تقریبن تو تمام ایستگاه‌های بین‌راهی یه خانومی رو می‌بینین که نشسته و داره گزلمه داغ درست می‌کنه. «پیده» هم که جای خودش رو داره. پیتزای لوزی‌شکل که توی تنور پخته میشه و با گوشت، مرغ یا سوسیس درست میشه.



نظرات