بخش بسیار بزرگی از زندگی بر روی کره زمین در اقیانوسها جریان دارد. در واقع بخش بزرگی از این حیات آبی همچنان ناشناخته ماندهاست، زیرا بسیاری از گونههای ساکن اقیانوسها از دیدرس انسان به دورند. اقیانوسها نزدیک به ۷۱ درصد سطح زمین را پوشاندهاند. ساکنین اقیانوسها که در زیستشناسی دریایی مورد توجه هستند، شامل همه گونههایی هستند که از سطح اقیانوسها تا عمیقترین نقطه اقیانوسها زندگی میکنند. موجودات مورد مطالعه از فیتوپلانکتونها و زئوپلانکتونهای میکروسکوپی تا نهنگهای غول پیکر هستند.
تاکنون نزدیک به ۳۲۷۰۰ گونه آبزی تشریح شدهاست. اقیانوسها متنوعترین تنوع حیات غیر از حشرات را در خود جای داده است:
پستانداران دریایی که شامل پنج نوع اصلی هستند: آببازسانان شامل نهنگهای دنداندار از جمله نهنگ عنبر یا نهنگ اسپرم، دلفینها و گراز ماهیها از جمله گراز ماهی دال. گاودریاییها شامل ماناتیها و دوگانگ. فکها، شیردریاییها و گراز دریایی و خرس قطبی نیز گاهی به عنوان نوعی پستاندار دریایی دستهبندی میشود که علت آن وابستگی این جانور به دریا است.
بیمهرگان بخش بسیار بزرگی از گونههای جانوری ساکن دریاها را تشکیل میدهند. از جمله بی مهرگان میتوان به عروس دریایی، کرمهای دریایی، صدفها، ماهی مرکب و ستاره دریایی اشاره کرد.
خزندگان دریایی نیز شامل لاکپشت دریایی، مار دریایی، لاکپشت آب شیرین، کروکودیلهای آب شور و ایگوانای دریایی بوده و در اقیانوسها زندگی میکنند.

بهناز بانیراد
بهناز بانیراد هستم. متولد ۹ بهمن ۱۳۶۶ در تهران. باستانشناس، ایر...
جنگل زیرآب
2 سال قبل
2 سال قبل
نظرات